Inline logo
Winkelmand

Your Look – Utrecht

Aanpak van Inline leidt tot prachtig resultaat

“Zo’n 3D-presentatie heeft echt een meerwaarde”

De laatste kapsalon verbouwing vond zo’n veertien jaar geleden plaats. En hoewel haar klanten zich er nog prima thuis voelden, vond Suus van der Plas dat haar zaak er toch wat gedateerd uitzag. “Hoog tijd voor iets moois, iets nieuws dus! Ik had in het begin geen duidelijk plaatje voor ogen, maar het eindresultaat past perfect bij wie ik ben en bij mijn doelgroep.”

 Suus werkt al zo’n 23 jaar in Your Look, een salon in hartje Utrecht. “De laatste vijftien jaar ben ik volledig eigenaar en in die tijd heb ik de salon volledig laten verbouwen en we hebben een keer een restyle gedaan door wat andere kleuren te gebruiken. Maar nu was het toch echt tijd voor verandering. Ik heb bij verschillende bedrijven gekeken, maar mijn keus viel al snel op Inline. Ik ken het bedrijf al jaren en de showroom is heel dichtbij. Maar wat me vooral aansprak waren de verschillende stijlen die ik hier zag in combinatie met de benadering. Hun aanpak paste goed bij mij.”

Bij aanvang stapte Suus vrij blanco in het proces. Ze stond open voor verschillende ideeën en wilde goed kijken hoe haar huidige salon eruitzag, wat de huidige trends zijn en welke mogelijkheden de beschikbare ruimte bood. “Qua stijl zag ik rondkijkend in de showroom van Inline al vrij snel wat ik mooi vond en wat past bij mijn eigen stijl en mijn eigen smaak. Vooral de stoelen vond ik heel mooi en de combinatie van stoer en chic.”

Andere indeling
Your Look was vrij traditioneel ingericht, met kapplaatsen langs de wand. “Maar dat is nu totaal anders. Marieke, de ontwerpster van Inline, heeft vier plattegronden gemaakt met telkens een andere indeling. Op die manier kon ze me laten zien wat de mogelijkheden waren. Ik heb gekozen voor een indeling waarbij de werkplekken zich in het midden van de zaak bevinden. Het lijkt daardoor veel lichter en het oogt veel ruimer. Dat hoor ik ook van klanten.”

Toen de indeling duidelijk was, volgde nog een bezoek aan de showroom om de juiste meubels en kleuren te selecteren. “Michel Kiela vertelde me dat alle kleuren mogelijk zijn, omdat alles door Inline zelf wordt geproduceerd. Ik heb rustige kleuren uitgezocht en voor de vloer en de houtkeuze heb ik nog staaltjes meegenomen om er samen met mijn medewerkers naar te kijken. Hun reactie was een bevestiging van mijn eigen keuzes, fijn was dat.”

Duidelijke werkwijze
Hoewel Suus bij aanvang nog geen idee had hoe haar droomsalon eruit moest zien, verliep het proces om het perfecte interieur voor haar salon te ontwerpen heel soepel. Inline heeft daarvoor een duidelijke werkwijze, waarbij om te beginnen een analyse wordt gemaakt en vervolgens verschillende concepten worden uitgewerkt. “Daarna heb ik een 3D-filmpje van het ontwerp gezien en ik kreeg er gewoon tranen van in mijn ogen. Zo mooi! Alsof je er al even rondliep, dus ik kon niet wachten totdat het ontwerp gerealiseerd zou worden. Zo’n filmpje heeft echt een meerwaarde.”

“Uiteindelijk staat er een geweldig resultaat. Dit is wat in mijn ruimte past en ook wat bij mijn salon en bij mijzelf past. Wij zijn een salon waar alles kan en waar alles mag. Iedereen moet zich hier thuis voelen en daar moet de uitstraling van de salon bij passen. De elementen die er voor mij uitspringen, zijn de stoere stoelen, het zwarte plafond dat de zaak een chique uitstraling geeft en de glasplaat bij de wasunits, waardoor je de klant in dit gedeelte een aparte beleving biedt. Het nieuwe interieur is trendy en modern, maar ook chic en bovenal heel toegankelijk.”

Strakke planning

Your Look is gevestigd op een horecaplein en op die plek mocht geen mobiele kapsalon worden geplaatst. Suus: “We moesten de zaak dus tijdelijk sluiten. Ik was dan ook heel erg blij met de goede afstemming tussen Inline en de aannemer. De planning was heel strak en alles klopte. Na 2,5 week konden we de deuren van een totaal nieuwe salon openen.”

Benieuwd wat Inline voor jou kan betekenen?

Bezoek de website en maak een vrijblijvende afspraak.

Deel dit project

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?