Inline logo
Winkelmand

ROC Tilburg

Inline terug naar de schoolbanken
Professionele leeromgeving

Vakopleidingen worden steeds professioneler. Dat vraagt ook om een leeromgeving die daarbij past. Op het ROC Tilburg is het alsof de leerlingen in een mooi verzorgde kapsalon aan het werk zijn. “Inline heeft een prachtige salon en een fijn, eigentijds praktijklokaal voor ons ingericht”, vertelt projectmanager huisvesting Harrie Vermeulen.

Tijd voor een opknapbeurt
Zowel de kapsalon als het praktijklokaal voor de kappersopleiding van ROC Tilburg waren toe aan flinke opknapbeurt. “In zowel technische als onderwijskundige zin voldeden deze ruimtes niet meer aan de eisen van deze tijd. Bouwkundig moesten wat verbeteringen worden aangebracht en ook de inventaris was sterk verouderd. Hoog tijd voor verandering dus”, licht projectmanager Vermeulen toe.

De kapsalon moest niet alleen tien mooie nieuwe kapplaatsen krijgen, maar ook worden uitgebreid met zes barbiersstoelen. Voor het praktijklokaal was er ook een duidelijke wens: de open ruimte (ruim 500 m2 met 72 kapplaatsen) moest worden onderverdeeld in vier halfgesloten ruimtes. Op die manier heeft elke groep in feite een eigen lokaal, maar kunnen de docenten toch optimaal zicht op de studenten behouden.

Ideale partner

Inline bleek voor ROC Tilburg de ideale partner. “We hebben in Driebruggen ons plan van eisen en onze eigen schetstekeningen besproken en we kregen een rondleiding in de prachtige showroom. We hebben onze wensen direct tijdens dat bezoek aangegeven, want we voelden dat dit voor ons het juiste adres was. Het voorstel en de offerte die ROC Tilburg kort daarna van Inline ontving voldeden ook aan de wensen en verwachtingen, dus toen kon al snel de koopovereenkomst worden getekend.”

Vermeulen kijkt heel tevreden terug op de verbouwing en is trots op het resultaat. “Alles was goed ingemeten en er werden duidelijke tekeningen aangeleverd, waar de aannemers prima mee uit de voeten konden. Het plaatsen van het meubilair verliep ook geheel volgens planning. En het resultaat mag er zijn! Na de vakantie waren de reacties van zowel het personeel als de studenten onvoorstelbaar positief!”

Nieuwsgierig geworden?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een bezoek aan de showroom.

Deel dit project

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?