Inline logo
Winkelmand

Kapsalon Linda – Hellevoetsluis

Inline vertaalt wensen naar sfeervol kapsaloninterieur

“Helemaal wat ik in gedachten had”

In 2016 ontwierp Inline een nieuw interieur voor Salon Linda in Hellevoetsluis, maar twee jaar later was het tijd voor uitbreiding. Eigenaresse Sheila Meijers nam dus wederom contact op met Inline. Met de bestaande inrichting als basis is een nieuw interieur ontworpen. “En het is prachtig geworden: ruimtelijk en industrieel, maar ook warm en gezellig. Helemaal wat ik in gedachten had!”

 Salon Linda bestaat al negentien jaar en in 2014 nam Sheila, die al in de salon werkte, de zaak over. De naam was inmiddels zo’n begrip in de omgeving dat deze ongewijzigd bleef. “Toen ik de salon overnam had de salon zes werkplekken en dat hebben we zo’n drie jaar geleden kunnen uitbreiden naar acht, maar verder doorgroeien was op die locatie geen optie”, vertelt Sheila. “We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuw pand, waar we meer behandelingen kunnen aanbieden en nog verder kunnen uitbreiden. We zijn van 80 m2 met acht werkplekken naar 180 m2 met vijftien werkplekken gegaan. Door een herinrichting van de straat voor de deur kunnen we over twee jaar bovendien nog 30m2 aanbouwen.”

In het nieuwe pand is alles ruim opgezet. “Er is een aparte wasruimte en een grote chemieruimte. En wat ik ook heel prettig vind, is dat er een goede kantine is en een kantoor waar ik in alle rust kan werken. Ik wist zelf vrij goed wat ik wilde, maar voor een goede routing en indeling heb je toch echt een bedrijf nodig dat daar verstand van heeft. Neem het plaatsen van de kaptafels, dan moet je ook de regelgeving weten. Inline kende ik al als een professionele partij die snel schakelt, maar waarbij het contact altijd heel persoonlijk blijft. Heel prettig om mee samen te werken dus.”

Sfeer behouden
De salon levert uiteraard vakmanschap, maar staat vooral ook bekend om de warmte en gezelligheid. “Die sfeer wilde ik dus absoluut behouden. Dat was de belangrijkste boodschap die ik aan Inline meegaf. Verder wilde ik een industriële uitstraling met een open plafond en ik wilde de meubels uit 2016 als basis gebruiken. Ik wilde ook een afgesloten wasruimte om de klanten een moment van rust te bieden en ik wilde een balie die als een centrale plek functioneert. Een plek waar je klanten ontvangt, waar je afrekent, maar waar je ook een kopje koffie bereidt.”

Snel schakelen
Het resultaat mag er zijn. De salon is weliswaar heel groot, maar klanten ervaren het als een fijne, warme plek. “Inline heeft mijn wensen perfect vertaald. En dat ging allemaal heel snel. Dat moest ook, want we wilden nog kunnen proefdraaien voor de kerstdrukte. We hebben mijn ideeën besproken en vervolgens heeft Linda van Inline tekeningen gemaakt,. Na het inmeten zijn er vier of vijf verschillende opties uitgewerkt en heb ik gekeken welke het beste aansloot bij wat ik wilde. Daarna keken we in de showroom nog een keer naar de details en kon de productie beginnen. En dat alles vond plaats tussen september en november, met dit fantastische resultaat.”

Optimale indeling

Inmiddels draait de salon volop en zijn zowel de medewerkers als de klanten heel enthousiast. “Sommige klanten waren sceptisch toen ik vertelde dat we gingen verhuizen. Het vorige pand was oud, en knus en had een bepaalde charme. Dat sprak veel klanten aan. Nu zien ze dat we op een andere manier toch weer een knusse sfeer hebben weten te creëren. Zelf ben ik helemaal gelukkig in de nieuwe salon, het voelt goed. De ruimte is groot, maar door bijvoorbeeld een dressoir als afscheiding te gebruiken zijn er toch aparte hoekjes ontstaan. Ook is er vanuit elke hoek van de salon een goed overzicht waardoor we alles kunnen overzien, ook vanuit mijn kantoor. Dankzij Inline is niet alleen de sfeer, maar ook de indeling optimaal.”

Volgende keer weer

“Als de salon over twee jaar een aanbouw krijgt, kloppen wij direct weer aan bij  Inline. Daar hoeven wij geen seconde over na te denken. Deze manier van werken en het snelle schakelen past ons goed en vind ik niet terug bij een andere partij. Inline ontwerpt en realiseert een interieur dat helemaal voldoet aan jouw wensen. Ze importeren geen meubels, maar maken ze zelf en bieden topkwaliteit. Het resultaat is een uniek interieur waarin je jezelf herkent, omdat al je wensen erin terugkomen.”

Benieuwd wat Inline voor jou kan betekenen?

Bezoek de website en maak een vrijblijvende afspraak.

Deel dit project

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?