Inline logo
Winkelmand

Frisør – Bussum

Inline levert interieur Authentic Hair Salon Frisør

Scandinavische sfeer

Maaike Koelewijn en Brenda van Ouwerkerk werkten jaren geleden al samen in Amersfoort en grapten wel eens over ‘ooit samen een salon beginnen’. Dat werd op 1 mei 2021 werkelijkheid in Bussum met hun eigen Frisør. Samen met Inline heeft het tweetal precies díe sfeer kunnen creëren, die het voor ogen had.

In oktober vorig jaar belden we elkaar en vertelde Maaike dat ze een geweldig pand had gevonden. We gingen samen kijken en werden op slag verliefd. Een prachtig hoekpand met een ronding, bovenin glas-in-loodramen en heel veel licht. Dit moest het worden. Best spannend eigenlijk om zo’n beslissing middenin de coronacrisis te nemen. Jaren durfden we de stap niet te maken en nu deden we het wel. Misschien ook wel de perfecte timing, want de consument is toe aan ontspanning, onthaasten en extra aandacht voor het haar. Een bezoek aan de kapper lijkt wel meer gewaardeerd te worden dan ooit.

We delen de passie en liefde voor het vak al jaren en wisten wat we van het pand wilden maken. Brenda’s man is aannemer, maar voor een goed en mooi interieur zochten we naar een interieurspecialist die bij ons past en ons begrijpt. We kwamen al snel bij Inline terecht. Zij produceren de meubels zelf in Nederland en dat vinden we belangrijk. Ook vinden we het prettig dat we – mocht het nodig zijn – altijd extra meubels kunnen bijbestellen. Tijdens ons eerste gesprek bleek als snel dat Inline onze wensen goed aanvoelde en kon vertalen naar een prachtig plan. Na het zien van ons meegebrachte moodboard, kregen we een impressievideo van Inline waar we heel enthousiast van werden. Daarin speelde licht, ruimte, rondingen en serene kleuren de hoofdrol; precies wat wij zochten!

In het midden van de salon is een smalle lange tafel met een witmetalen frame te vinden. Daaromheen staan zes knipstoelen. De meeste meubels hebben een muisgrijze kleur en stralen een rustige sfeer uit. De stenen vloer is zeker een eyecatcher. Die heeft een houtlook en doet denken aan een visgraatvloer, maar is toch net iets anders. De Hongaarse puntvloer is een variant waarin de tegels in een net iets andere hoek gelegd worden met in het midden een rechte naad.

We wilden in het interieur zeker geen logge en grote, maar juist lichte en ruimtelijke meubels terugzien. Daarnaast wilden we de ronding van het pand terug laten komen en een Scandinavische sfeer creëren zonder dat het kil wordt. Met licht essenhout en veel planten zijn we daar goed in geslaagd. Zo is er bijvoorbeeld een rasterwerk van wit essenhout om de wasunits gebouwd, wat zorgt voor meer privacy. Het geeft een prachtig effect en het verdeelt de ruimte. Ook kunnen we bij mooi weer de openslaande deuren openen, waarmee je je buiten waant als je aan de bar zit.

Verder wilden we graag ledverlichting om de spiegels hebben, maar we twijfelden of het het juiste effect zou geven. Het mocht de goede sfeer niet aantasten, wat wel heel gemakkelijk kan gebeuren met te veel licht. Dat wat wij wilden, dimbare ledverlichting, was helaas niet mogelijk. Het mooie was echter dat op de dag van plaatsing Inline als verrassing de verlichting toch dimbaar om de spiegels had geplaatst. Een geweldig cadeau!

Onze ervaringen met Inline zijn gedurende het hele proces zeer positief geweest. Het is fijn om met professionals samen te werken die duidelijkheid geven, korte lijntjes hanteren en snel kunnen schakelen. Daarbij vonden we hun service heel goed.

Al met al zijn we trots op het eindresultaat. We hebben met elkaar precies de sfeer kunnen creëren die we willen uitstralen. En we merken dat het werkt. Onze klanten komen voor individuele aandacht, persoonlijk advies en de ontspanning die ze krijgen tijdens de behandeling én ervaren door de uitstraling van de salon. We hebben een vliegende start gemaakt en zitten vol energie om ons gezamenlijke avontuur met liefde voor het vak verder voort te zetten.

Deel dit project

Producten gebruikt in Frisør – Bussum

Wellness Sofa

welnesssofa

Belluna Chair

Belluna beige kappersstoel

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?