Equipe Hairstyling – Zeist

HET IS EEN FIJNE PARTIJ OM EEN SALON MEE TE ONTWIKKELEN

Rob Spoor is eigenaar van Equipe Hairstyling. Het nieuwste filiaal staat in Zeist en is de dertiende in een reeks. De zaak is nu twee weken open. “We zijn een échte familiesalon. Voor dames, heren en kinderen. En dan wel in het midden- en hogere segment. Ik zorg ervoor dat onze medewerkers up-to-date worden geschoold. We werken daarin samen met de firma Keune, die een mooi educatieprogramma heeft. Daar investeren we tijd en geld in. Maar dat maakt wel dat het niveau van onze salons goed is. Dat durf ik wel te zeggen. We bieden een goed product tegen een hele goede prijsstelling. Dat is de kracht van Equipe.”

“Meer dan twintig jaar geleden had ik twee eigen kapperszaken. Het ging goed en ik kreeg het idee om salons te gaan franchisen. Het leek me leuk om dat te doen met mensen die ik zelf had opgeleid. Die van junior stylist wilden doorgroeien naar bedrijfsleider, en op een gegeven moment eraan toe waren om een eigen zaak te runnen. Ik vind het mooi om zo’n traject neer te zetten en mensen daarin te begeleiden. Want zelf heb ik een moeilijke start gehad, met allerlei valkuilen. Maar als je mensen zo’n salon laat franchisen, kan je moeilijk je eigen naam op het raam laten staan.

Met de naam Equipe Hairstyling voelden we ons allemaal prettig.” “Inline heeft ook weer de complete inrichting van ons filiaal in Zeist verzorgd. Dat betekent het totale interieur. Van kappersstoel tot wandmeubel, wasbakken en kappersfietsjes. De uitstraling van zo’n salon probeer je elke keer weer te perfectioneren. Daarvoor zitten we met de architecten van Inline om tafel. Je maakt je wensen kenbaar en er worden schetsen gemaakt. Nu zijn er bijvoorbeeld schitterende kaptafels uitgekomen, met spiegels waarin rondom mooie verlichting is verwerkt. Zo probeer je elke salon gaver en mooier te laten zijn dan de vorige. Die drive is er altijd. Uiteraard wordt onze huisstijl in de verschillende salons doorgevoerd. Maar in de nuances breng je steeds verbeteringen aan. De vloer van dit nieuwe filiaal heeft een eikenhouten look met visgraatpatroon. Het heeft een warme, trendy uitstraling, met stoere materialen.” “Met Inline kan je heel goed afspraken maken. Die komen ze stipt na. Je hebt altijd een deadline, waarvan je elke keer weer denkt: ‘gaan we het redden?’. Maar de meubels worden vooraf gemaakt in de fabriek. Ze komen met vrachtwagens voorrijden en binnen twee dagen staat de kapsalon er. Dat is heel prettig werken.”

“Het is een fijne partij om een salon mee te ontwikkelen. Om het hele proces van niets tot iets te doorlopen. Je hebt iets in je hoofd en dat moet maar eventjes uitgewerkt worden. Dat is een leuk proces, dat plezierig verloopt. Minstens zo belangrijk is de kwaliteit. Het zijn degelijke meubels, tijdloos, die lang meegaan. Kortom, de mensen van Inline hebben verstand van kapsalons bouwen. Ze weten wat ze doen.”

“Kortom, de mensen van Inline hebben verstand van kapsalons bouwen.”

Deel dit project

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?