Inline logo
Winkelmand

Backstage – Mijdrecht

Interieur  Inline

Backstage Hairfashion in Mijdrecht
Stoer, warm en gezellig

“Zo’n mooie salon, dat was echt een droom”, vertelt Astrid Springintveld van Backstage Hairfashion in Mijdrecht. Ze schakelde Inline in om haar ideeën te vertalen en het resultaat mag er zijn. Haar nieuwe zaak is stoer, zonder tierelantijntjes, maar toch heel warm en gezellig.

Astrid zit al bijna 34 jaar in het vak en opende in 2006 haar eigen salon. “Het was een spontane actie. Er kwam een klein pand vrij en daar ben ik in mijn eentje begonnen.” De salon groeide snel, dus verhuisde ze naar een ander pand en onlangs betrok ze met haar inmiddels negen medewerkers een nieuwbouwpand. “Ik had via een klant over deze plek gehoord. In december 2018 zat ik al met Michel Kiela van Inline om de tafel om plannen te maken voor de inrichting. Ik moest wel mijn geduld bewaren, want de sleutel kreeg ik pas in juli.”

Goede service

De keuze voor Inline was voor Astrid meteen duidelijk. “In mijn vorige salon heb ik stapsgewijs veranderingen doorgevoerd en dat is ook door Inline verzorgd. Ik was daar heel tevreden over. De service is echt ontzettend goed. Als er eens iets aan de hand is, ook al is het maar iets kleins, dan proberen ze altijd zo snel mogelijk iemand langs te sturen om het op te lossen. En de samenwerking met Michel is erg prettig. Hij is heel relaxt en denkt goed met je mee. Mooie spullen kun je overal krijgen, maar die meerwaarde zit juist in de dingen eromheen.”

Meer privacy

Het ontwerpproces verliep soepel. “Ik had duidelijk voor ogen wat ik wilde: meer privacy voor mijn klanten tijdens een behandeling. Inline maakte drie ontwerptekeningen en ik koos direct de eerste daarvan uit. Een schot in de roos, precies wat ik bedoelde.” In de oude salon stond alles tegen lange wanden, maar dat is nu niet meer zo. “Er is een aparte wasunit, deels afgescheiden en dus ook rustiger. Er zijn dubbele werkplekken in het damesgedeelte, met een spiegel aan beide kanten. En tussen de werkplekken heb ik mooie planten geplaatst. In de ontvangstruimte staat een mooie balie en links daarvan een grote leestafel in dezelfde kleur hout. Het herendeel met drie werkplekken is nog vrij basic, ik zoek nog iets moois voor aan de wand.”

Stoer detail

Wat de kleuren en materialen betreft wist Astrid ook heel goed wat bij haar salon paste. Het moest niet te kil worden, maar wel industrieel. “Ik ben in de showroom geweest en zag daar mooie, grote tegels met een betonlook. Die wilde ik direct hebben. En zo snel ging het eigenlijk met alles. Alleen over de kleur van de wand heb ik iets langer nagedacht. Uiteindelijk is dat olijfgroen geworden met één lichtere wand. Het hoge plafond is – inclusief de aircobakken – antracietgrijs gespoten.” Een bijzonder detail kwam uit de koker van Inline: door de hele salon loopt een kabelgoot, een beetje aluminiumachtig. “Er hangt verlichting aan en ook de muziekboxen zijn eraan bevestigd. Het is een industrieel en stoer detail, die het geheel een beetje losjes en nonchalant maakt.”

Klanten reageren heel enthousiast. “Het straalt luxe uit, het heeft klasse, dit was net wat Mijdrecht nodig had: dat soort dingen heb ik veel gehoord. Zelf ben ik vooral ontzettend trots. Het is een elegante salon.”

Made in Holland

Wie kiest voor Inline, kiest voor topkwaliteit van Nederlandse makelij. Het bedrijf staat voor:

  • Dutch Design
  • Duurzame kwaliteit
  • Op maat gemaakt
  • Made in Holland
  • Betrouwbaar zakendoen

Nieuwsgierig geworden?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een bezoek aan de showroom.

Deel dit project

Ook uw kapsalon door ons laten inrichten?