Knipz - Werkendam

Johanna van Oord:

 “Het interieur is warm en sfeervol”

In het centrum van Werkendam is Knipz gevestigd. Kort geleden onderging de salon een metamorfose. Het resultaat? Een interieur met mooie kleuren en bijzondere details. 

Johanna van Oord opende vijftien jaar geleden de deuren van haar salon. Ruim acht jaar geleden verhuisde ze naar de huidige winkelruimte. “Ik koos indertijd voor een industrieel en clean interieur, dat goed bij de toenmalige trend paste. Het interieur was nog mooi, maar omdat ik graag up to date wil blijven, vond ik dat het tijd was voor een metamorfose. De mening van onze klanten vind ik heel belangrijk, dus stelde ik met mijn team een enquête samen waarin anoniem gereageerd kon worden op de vragen. Zo weet je zeker dat mensen eerlijk vertellen wat ze vinden. Daaruit kwam ondermeer dat de sfeer erg werd gewaardeerd, maar dat de wachtruimte te klein werd bevonden en de uitstraling van het interieur te wit en koel. Dus was het de hoogste tijd om iets aan het interieur te gaan doen. Ik vind dat je sowieso om de acht jaar de salon moet vernieuwen, zo houd je het eigentijds.”

Mix van oud en nieuw

Er brak een periode van oriëntatie aan. “Ik wilde het niet overhaast aanpakken. Ik had zitten puzzelen hoe ik de wachthoek kon aanpakken. Zo had ik bedacht dat de balie eruit moest en mijn team kwam ook met leuke ideeën. Omdat ik niet van nul af aan wilde beginnen, besloot ik waar mogelijk onderdelen van het het interieur te behouden, zoals de grote spiegelwand, de verlichting en de tegels op de vloer. Ik koos ervoor het professioneel aan te pakken en nam contact op met Michel Kiela van Inline die vervolgens een prachtig uitgewerkt 3D ontwerp presenteerde waarbij de bestaande onderdelen heel mooi worden geïntegreerd in het verder helemaal nieuwe interieur. Het fijne van Inline is dat ik gewoon kon zeggen wat ik wel en wat ik niet wilde. Er werd mij niets opgedrongen. En de maatwerk meubels worden in eigen huis geproduceerd, dat spreekt mij ook erg aan.”

Barberhoek

Een grote verbouwing was niet nodig. “ De ruimte zelf was goed, er hoefden geen muren verplaatst te worden. Wel hebben we verder alles via Inline laten doen, zoals het schilder- en timmerwerk, het verplaatsen van de leidingen voor de wasunits en het plaatsen van het nieuwe interieur natuurlijk. Ook zijn er de nodige aanpassingen gedaan. Zo had Inline het geweldige idee om de bestaande spiegelwand, die oorspronkelijk tot aan het raam liep, te verkorten. Door een mooie wand te creëren met ‘lijsten’ en een stoere ronde spiegel, ontstond een speciale barberhoek. Ook de marmerlook kaptafel is een vondst, het past helemaal in de traditionele barberlook. De barberstoel hadden wij al, die kon dus blijven. Dat de heren nu een eigen plek hebben, waar ze rustig kunnen zitten, wordt zeer gewaardeerd.”

Gevarieerde kastenwand

De salon kreeg een nieuwe indeling en routing. “Als je binnenkomt loop je tegen een sfeervolle zithoek aan, die door een halfhoge kastenwand van de rest van de salon wordt afgescheiden. De stoere vakkenkast van hout en staal die Inline op maat maakte, is de blikvanger. De speelse wijze waarop de kast is ingedeeld vind ik zo leuk. Over elk vakje is nagedacht. Hier presenteren we de producten en er is een uitschuiflade waarin de kassa is geïntegreerd. We hebben dus geen aparte balie meer en dat werkt heel prettig en persoonlijk. Deze zithoek zelf hebben mijn team en ik met veel plezier ingericht. Zo keken we veel op Pinterest en maakten we zelfs een moodboard. Dat was super om samen te doen. We kozen uiteindelijk voor een bank, fauteuil, poef en kussens in warme pastelkleuren en zachte stoffen. De wachthoek heeft nu echt de huiselijke sfeer, waar onze klanten om gevraagd hebben. Het voelt net als een woonkamer, zo huiselijk.”

Warme sfeer

Om meer intimiteit in de salon te brengen, is het plafond antracietgrijs geschilderd. “Dat was een idee van Inline. Ik moest even aan het idee wennen, maar het is zo mooi geworden! Het geeft een geborgen gevoel. Ook het groen van de kastenwand vinden we erg mooi. In de kasten zijn alle karretjes weggewerkt en de planten bovenop zorgen voor een fijne, natuurlijke touch. De kapstoelen en wasunits van Inline zijn allemaal nieuw geplaatst. Ook hier hebben we voor een warme kleur gekozen, in plaats van zwart dat harder over kan komen. Ik vind de cognac-tint van de bekleding echt prachtig.” Achter in de salon zijn de nagelstudio en make-up stoel gesitueerd. Hier bevindt zich ook het wasgedeelte. De wasunits zijn zo gepositioneerd dat klanten makkelijk in en uit kunnen stappen. “De gestroomlijnde stoelen liggen heerlijk en de zetels zijn mooi qua vorm.” Achter de wasbakken is een kast voor de producten en handdoeken. “Het idee van een wand met echte mos hoort bij het ontwerp van Inline. Het staat prachtig en werkt ook nog geluiddempend. De salon heeft echt een totaal andere uitstraling gekregen. Het cleane, witte heeft plaats gemaakt voor veel warmte en zachtheid. Maar het is tegelijkertijd stoer en eigentijds. Ik ben ontzettend tevreden met het eindresultaat.” Lachend: “Ik vind het interieur qua stijl zo mooi, dat ik er zelf wel zou willen wonen! Ik ben hier graag.” 

Eigenaar: Johanna van Oord

Eigen salon sinds: 2004

Interieurstijl: “Huiselijk, gezellig en knus.”

Specialiteit salon: “Heel breed. Elk teamlid heeft een eigen specialisatie. We hebben alles in huis, van haar tot nagels en make-up.”

Missie: “Klanten de tijd geven om te onthaasten in een goed gestructureerde salon waar iedereen zich thuisvoelt.”

Typisch Knipz: “Eerlijk, gezellig, veel persoonlijke aandacht, structuur en plezier.”

Meest trots op: “Hoe wij dit als team samen hebben gedaan.”

Salon: Knipz, Lijnbaan 4 in Werkendam   

Oppervlakte: 120 m2

Interieurbedrijf: Inline

Heropening salon: 30 april 2019

Aantal medewerkers: 9

Werkplekken: 6 knipplaatsen, 1 barberstoel, 3 wasunits.

Merk haarproducten: Goldwell en Funky.

Reden verbouwing: “Het was tijd voor een meer eigentijdse sfeer.”

Resultaat verbouwing: “Geheel naar wens!”

Reactie klanten: “Ik krijg hele positieve reacties. Iemand vond het zelfs net een hippe interieurwinkel.”

Meer projecten:

KNIPZ
Previous
Next
Kapsalon Linda
Previous
Next
The Hair Compass
Previous
Next