Skip to content

Kaptafels

De kaptafel is een beeldbepalend element in uw salon. Maar de juiste kaptafel kiezen is nog niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Er zijn heel veel elementen om rekening mee te houden.

De ruimte in uw salon

Allereerst moet u natuurlijk zorgen dat de kaptafels van uw keuze goed binnen de ruimte van uw salon passen. Er zijn verschillende opties voor verschillende indelingen:

  • U kunt kiezen voor een wandmodel kaptafel, al dan niet in een lange lijn met elkaar verbonden. Dit geeft een ruimtelijk effect. Bij een wandmodel kunt u ook nog kiezen voor een zwevende kaptafel, een kaptafel met pootjes, of een massief kastmodel tot aan de grond. Ook dit heeft weer verschillende effecten voor de ruimtebeleving. Zo wordt bij een zwevend model de zichtlijn van de vloer in stand gehouden, waardoor de ruimte groter lijkt.
  • Naast wandmodellen zijn er ook vrijstaande kaptafels. Die bestaan in twee varianten: enkelzijdig of dubbelzijdig. Bij een dubbelzijdige kaptafel, kan er aan twee kanten een klant plaatsnemen. Deze modellen kunnen dus mooi midden in de ruimte staan. Enkelzijdige kaptafels kunnen juist perfect dienen om de ruimte in te delen in verschillende zones. Ook bij vrijstaande kaptafels zijn er weer allerlei modellen, van massief tot juist rank op poten.

Klantgemak rond de kaptafel

Veel klanten komen tegenwoordig niet alleen maar voor een knipbeurt meer bij de kapper: ze zoeken een heuse verwenbeleving. De kaptafel kan hier met ogenschijnlijk kleine details bij helpen. Zo kunt u denken aan een comfortabele voetsteun voor de klant. Of een plek om haar handtas neer te zetten zodat ze die niet uit het oog verliest, maar er ook geen haar in haar tas valt. Een kopje thee of koffie moet natuurlijk binnen handbereik kunnen staan. Daarnaast vinden veel klanten het ook prettig om tijdens de behandeling te lezen, dus daar moet ruimte genoeg voor zijn. Al helemaal ideaal is het als de klant dit leesvoer ook nog eens comfortabel kan neerzetten, bijvoorbeeld op een opklapbaar plankje in de kaptafel.

Ook aan de stylist is gedacht

Ook voor de stylist biedt een goed ontworpen kaptafel veel mogelijkheden. Bij Inline kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een ruim assortiment kaptafels met bergruimte. Extra fijn is het als deze opbergruimte makkelijk toegankelijk is, bijvoorbeeld als het deurtje met een simpele drukbeweging open gaat. Daar kan uw stylist alle belangrijke dingen kwijt die hij of zij nodig heeft: handspiegel, borstels en kammen, föhn met verschillende opzetstukken, krul- of stijltangen en natuurlijk ook de haarproducten. Ook de verlichting zit vaak in de kaptafel ingebouwd, rond, boven of achter de spiegel. Om het werk goed te kunnen doen, is het voor de stylist ook handig om een stopcontact in de buurt te hebben. Veel van onze kaptafels hebben (de optie voor) een ingebouwde wandcontactdoos. Ook kunt u bij sommige modellen kiezen voor extra handigheidjes voor de stylist, zoals een föhnhouder.  

Welk materiaal past bij u?

De karakteristieke uitstraling van een kapsalon wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de spiegels. Maar daar omheen is ruimte voor een eigen sfeer en stijl. Bij Inline vindt u kaptafels in veel verschillende stijlen, van zeer modern tot retro en klassiek. De ombouw van een spiegel kan vaak ook in verschillende materialen en/of kleuren worden uitgevoerd. Zo bent u er zeker van dat de kaptafel van uw keuze naadloos aansluit bij de rest van uw interieur.

Praktisch en duurzaam in gebruik

Tot slot moeten uw kaptafels natuurlijk ook makkelijk schoon te houden zijn én lang meegaan. Gelukkig zijn alle kaptafels van Inline gemaakt van zeer duurzame materialen. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik en kunnen dus tegen een stootje. En daar hoort ook die regelmatige schoonmaakbeurt bij.

Een ontwerp op maat voor u

Dus hoe kiest u de juiste kaptafel die recht doet aan de ruimte van uw salon én binnen uw stijl past? De designers van Inline helpen u graag. Samen met u bekijken ze de beste opstelling voor uw pand. Ze houden rekening met de verschillende activiteiten tijdens een kappersbezoek en zorgen dat er een logische flow ontstaat. Zo krijgt de klant een naadloze ervaring. De kaptafels zijn hier een belangrijk deel van: ze bepalen de sfeer die u neerzet. Daarom helpen onze designers u ook om de juiste kleuren, vormen en materialen te kiezen.

Kom inspiratie opdoen in onze showroom

Bent u benieuwd geworden naar onze kaptafels? In onze showroom van wel 1000m2 in Driebruggen kunt u ze zelf ervaren. Wij demonstreren graag onze collectie aan u, dan ziet u zelf dat de mogelijkheden eindeloos zijn!