Kappersstoelen

Waar brengt uw klant de meeste tijd door in uw salon? De kappersstoel natuurlijk! Het is dus belangrijk dat uw kappersstoelen lekker zitten. Maar dat is niet alles: de uitstraling van de stoelen is ook heel bepalend voor de sfeer van de salon. En u wilt de stylist graag een ergonomische werkplek bieden. Met de kappersstoelen van Inline zit u altijd goed.

Kies filters

Kappersstoel kopen? Kies uit ons brede aanbod aan duurzame kappersstoelen

Een kappersstoel is hét belangrijkste meubilair in uw kapperszaak. Of u nu een grote of kleine salon hebt, een mooie kappersstoel kopen kan de sfeer in uw salon maken of breken. Daarnaast is een kappersstoel vanzelfsprekend essentieel voor de gehele ervaring van de klant. En uiteraard ook voor u als kapper om het beste resultaat te behalen. Want niets is vervelender dan als u net in de verkeerde hoek staat om te knippen. Daarom is het belangrijk dat u de juiste kappersstoelen koopt. Om de perfecte kappersstoelen te kopen, geven we graag advies.

Kappersstoelen

Waar brengt uw klant de meeste tijd door in uw salon? De kappersstoel natuurlijk! Het is dus belangrijk dat uw kappersstoelen lekker zitten. Maar dat is niet alles: de uitstraling van de stoelen is ook heel bepalend voor de sfeer van de salon. En u wilt de stylist graag een ergonomische werkplek bieden. Met de kappersstoelen van Inline zit u altijd goed.

Kapperstoelen

Een duurzame kappersstoel van hoogwaardige kwaliteit

Een kappersstoel krijgt dagelijks een flinke hoeveelheid (nat) haar, haarproducten, hitte en droge lucht te verwerken. Dat mag geen sporen nalaten, ook niet na een aantal jaar intensief gebruik. Een goede kappersstoel is makkelijk schoon te maken en heeft niet veel onderhoud nodig. Zo blijft uw salon hygiënisch schoon, gaan uw kappersstoelen langer mee en behoudt u de verzorgde uitstraling.

Al onze kappersstoelen en barbierstoelen met neksteun zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en zachte, kunstleren bekleding. Daardoor beleeft uw klant niet alleen optimaal zitcomfort, maar gaat uw kappersstoel lang mee zonder snel te beschadigen. Want, u wilt geen kale plekken krijgen op het zitgedeelte of de armleuningen. Ook moet een duurzame kappersstoel bestand zijn tegen intensief gebruik en mag niet zomaar beschadigen. Als u uw nieuwe kappersstoel koopt bij Inline, weet u zeker dat u bij juist gebruik geen last krijgt van beschadigingen. We bieden tot vijf jaar garantie aan op uw kappersstoel. Mocht er iets aan de hand zijn, willen we u graag tegemoetkomen.

Kappersstoel kopen? Dit zijn de minimale eisen

Zonder klanten geen kapsalon. Dus het zitcomfort van uw kappersstoelen moet gewoon goed zijn. Naar de kapper gaan is tenslotte een ontspanmoment. Wilt u uw klanten echt verwennen? Denk dan ook eens na over de armleuning van de stoel. Een bredere of zelfs gestoffeerde armlegger biedt net dat beetje extra comfort voor een luxe ervaring.

Als u een kappersstoel kopen gaat, zijn er een aantal eisen waaraan een goede kappersstoel moet voldoen. Al deze eisen zorgen ervoor dat u een goede keus maakt, en geen spijt krijgt van uw keuze. De kappersstoel kopen doet u pas als de stoel aan onderstaande punten voldoet. De volgende onderdelen maken de juiste kappersstoelen.

Een goede kappersstoel is een stoel die:

  • voldoet aan de arbo normen;
  • een beklede zitting heeft;
  • een liggend ontwerp heeft (bij barbiers indien deze een verstelbare rugleuning heeft);
  • een optimale in hoogte verstelbaarheid heeft;
  • een hoofdsteun en voetensteun heeft (ook belangrijk bij een barbierstoel).

Zoals u ziet, zijn de eisen voor een barbierstoel iets anders dan voor een kappersstoel voor dames. Het precieze verschil leggen we later uit. Hoe dan ook is een kappersstoel kopen die verstelbaar is en een beklede zitting heeft altijd belangrijk. Dit is ook voor u als kapper van belang. U moet ten slotte goed aan uw houding denken als u knipt.

Ergonomie op de werkvloer

Ook de stylist is een onmisbaar onderdeel van uw zaak. Of misschien knipt en kleurt u zelf. Wie het ook doet, stylen en kleuren zijn fysiek zware taken. Wel zo fijn als de meubels daar een handje bij helpen. Bijvoorbeeld doordat ze in hoogte verstelbaar zijn en 360 graden kunnen draaien. De kappersstoelen van het merk Kiela zijn altijd 100% ergonomisch.

ergonomie kapperstoelen

Het nut van hydraulische kapper stoelen

Kapper stoelen die een hydraulisch hoogteverstelsysteem hebben, kunt u perfect aanpassen op de lengte van uw klant en medewerker. Dit klinkt logisch, maar er zijn nog steeds kapper stoelen zonder deze functie die verkocht worden. Daarnaast is het extra mooi meegenomen als u hydraulische kapper stoelen aanschaft die u ook nog eens 360 graden kan draaien. Hierdoor hoeft u geen kapper stoelen te verschuiven, maar kunt u gemakkelijk uw klant draaien als dit nodig is, zonder uit uw concentratie te raken. Ook loopt u geen risico op rare ongelukken waardoor de knipbeurt niet eindigt zoals u gehoopt had.

Juiste kappersstoelen kunt u ook huren

Wilt u geen kappersstoelen kopen? Dan kunt u er ook voor kiezen om de kappersstoelen te huren. Als u voor deze optie kiest, hoeft u geen grote investering te doen. U kunt dus eventueel een duurdere stoel kiezen, omdat het maandelijkse bedrag makkelijker te bekostigen is. Uw onderhoudskosten zijn ook lager. Wilt u kappersstoelen huren? Ons team van professionals helpt u graag verder. U kunt een huurperiode afsluiten van drie tot vijf jaar. Ook heeft u de optie om de stoelen voor het afgesproken bedrag over te kopen als uw contract afloopt. Mocht een stoel kapot gaan, staan onze reparateurs altijd tot uw beschikking.

Een goede kappersstoel mooi houden: hoe onderhouden?

Koopt u wel uw eigen kappersstoelen, dan wilt u zeker weten dat ze lang mooi blijven. Kennis van onderhoud is belangrijk zodat u weet hoe u uw kappersstoelen goed kunt onderhouden. Het belangrijkste is vaak uw hydraulische pomp, deze gaat het langst mee als u de pomp op de rem zet, wanneer u de stoel verplaatst. Tevens is het aan te raden om uw goede kappersstoel elke dag af te nemen met een vochtige zachte doek. Hiermee houdt u uw kappersstoel voor een langere tijd mooi. Zelfs een goede kappersstoel veroudert namelijk na jaren van veelvuldig gebruik. Zitten er gaten in de bekleding? Verwijder deze dan meteen. Gaten in de bekleding van uw goede kappersstoel zien er niet alleen sjofel uit, maar worden in de loop van de tijd ook een bron van bacteriën. Bekleding zal, afhankelijk van het gebruik ooit vervangen moeten worden. Voor onderstellen geldt dit niet. De meest makkelijk te onderhouden onderstellen zijn gemaakt van aluminium of staal.

De juiste stijl voor uw salon

Allereerst kijkt u natuurlijk naar de stijl van het interieur van de salon. De kappersstoelen die u kiest, mogen niet uit de toon vallen. Gaat u voor modern of juist klassiek? Wat is uw kleurenpalet? En houdt u van tijdloos of gaat u juist voor een trendy twist? Inline biedt voor ieder wat wils, altijd van de beste kwaliteit.

Kappersstoel te koop: vintage, klassiek

Als u een kappersstoel te koop gaat zoeken, kunt u kiezen voor een vintage stijl. De laatste jaren zijn deze soort kappersstoelen erg populair geworden. Dit kan men zien aan de vele barbiers die een jaren 50 stijl barbershop hebben met veel houttinten, opgezette fazanten en antieke klokken. Bij een vintage of klassieke stijl salon kunt u het beste ook een kappersstoel of barbierstoel kopen met dit uiterlijk. Een moderne stoel zou niet in het plaatje passen. Voor de klantervaring is de inrichting van de kapsalon net zo belangrijk. Dit is een reden om terug te komen.

Modern en minimaal

Maar, daarnaast zijn er ook genoeg moderne kapperszaken. Een kappersstoel te koop voor een modern kappersinterieur heeft vaak een industriële uitstraling met veel metaal tinten. Hierbij past een hoekige kappersstoel het beste, met een aluminium of stalen frame. Een kappersstoel met veel ronde vormen en een retro design zou juist slecht staan in een moderne omgeving. Denk er daarom altijd goed over na welke sfeer u wilt uitdragen uw kapsalon inrichting.

Simpel

Dan bestaat daarnaast ook nog een andere veelvoorkomende kapperssalon: de eenvoudige, gezellige salon. Hierbij passen eigenlijk veel verschillende soorten kappersstoelen, zolang ze zelf ook maar een eenvoudig design hebben. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kappersstoel met zwarte of grijze bekleding en een frame van glanzend staal. Dit staat schoon, eenvoudig en professioneel.

Toekomst-proof met Inline

Bij het kiezen van de juiste kappersstoelen voor uw salon moet u natuurlijk ook aan de toekomst denken. Daarom zoekt u kappersstoelen van duurzame kwaliteit. En misschien gaat u over 5 jaar wel uitbreiden. Dan heeft u extra stoelen in dezelfde stijl nodig, maar bij veel leveranciers verandert het assortiment continu. Inline heeft de oplossing. Alle kappersstoelen van Inline gaan jarenlang mee. Daar staan we vierkant achter: we bieden tot wel 5 jaar garantie op onze kappersstoelen. En heeft u na verloop van tijd meer stoelen nodig? Onze producten worden tot wel 10 jaar na aankoop nageleverd.

Dutch Design

Net dat beetje extra allure en wel zo prettig voor het milieu: lokaal inkopen wordt steeds populairder. En je steunt ook nog eens lokale vakmensen in de creatieve en de productiesector. Alle kappersstoelen in ons assortiment zijn ontworpen én gemaakt in Nederland. Gewoon in onze fabriek in Driebruggen. Echt Dutch Design dus!

Kappersstoelen kopen of barbierstoel?

Er zit een groot verschil tussen kappersstoelen en barbierstoelen. Het grootste verschil is dat een barbierstoel ook geschikt moet zijn voor mannen om een baard te knippen of te trimmen. Daarom is het essentieel dat de stoel ook een liggende optie heeft met een nek en voetsteun. Als u dit niet hebt, zal het moeilijk zijn om gemakkelijk een baard te kunnen trimmen. Als u een kapperssalon heeft waar zowel mannen als vrouwen terecht kunnen, is het dus verstandig om in ieder geval een aantal barbierstoelen te bestellen naast de kappersstoelen kopen. Tot slot hebben we ook een groot assortiment waszuilen.