Kappersinterieur

Kappersinterieur

Wat maakt een goed interieur voor uw kapsalon? Een verzorgd ontwerp, meubels van goede kwaliteit, maar bovenal iets heel ongrijpbaars: sfeer. De designers van Inline weten er alles van. Het lukt hen keer op keer om een uniek, sfeervol kappersinterieur te ontwerpen. Op maat voor uw wensen, mogelijkheden en budget. Op zoek naar een droominterieur voor uw salon? Wij maken graag een gratis ontwerp voor u!

Het ideale kappersinterieur

In het ideale kappersinterieur vindt u alle plekken die u nodig heeft voor de verschillende onderdelen van een behandeling: een plek om klanten te ontvangen, een zitje waar ze rustig kunnen wachten, een ontspannen zone waar het haar gewassen wordt, een creatief atelier om te kleuren en een verzorgde werkplaats waar geknipt en gestyled wordt.

De layout bepaalt de ervaring

De sfeer die een klant in uw salon ervaart, hangt samen met de fysieke en gevoelsbeleving van haar bezoek. Een logische layout van het kappersinterieur is dus een must om de juiste sfeer te vangen. De klant moet zich de hele tijd prettig en comfortabel voelen, vanaf het moment dat ze de salon binnenstapt tot het afrekenen. Daarom zie je in veel goede salons een soortgelijke layout: knippen en stylen is het meest actieve onderdeel van de behandeling, dat gebeurt vooraan in de salon. Wassen daarentegen is juist het meest ontspannen en persoonlijke moment, dus wordt het vaak achterin of in een zijruimte gedaan. Voor de klant is het prettig als het wassen privé voelt; als zij het idee heeft dat iedereen die langs het raam loopt haar kan zien, is het lastig ontspannen.

De juiste verlichting op de juiste plek

Net als de layout is de verlichting heel bepalend voor de ervaring van uw klant. Het licht moet kloppen met het activiteitsniveau: hoe ontspannener, des te minder fel het licht. Natuurlijk blijft het ook belangrijk dat uw stylist altijd voldoende licht heeft om de behandeling goed uit te voeren. Bij het knippen en kleuren moet er dus simpelweg goed en neutraal licht zijn. Maar bij het wassen kunt u de ontspanning stimuleren door zachter sfeerlicht in te zetten of zelfs met schemerlicht te werken. De kleuren en materialen die u kiest voor uw meubels en aankleding kunnen dit effect nog eens versterken. Onze experts kunnen u precies vertellen welke lichtbronnen het meest geschikt zijn voor elke plek in uw kappersinterieur.

De samenhang vinden in uw kapsaloninterieur

Met al die verschillende zones is het zaak om de samenhang van uw interieur goed te bewaken. Te veel mixen en matchen kan onrustig ogen en dat doet af aan de sfeer in uw kapsalon. Let dus bij het kiezen van meubels en accessoires op de stijl, het materiaal en het kleurgebruik. Zoek zoveel mogelijk overeenkomsten in het lijnenspel en de textuur. Om u hier een handje bij te helpen, biedt Inline veel meubels aan in bij elkaar passende series. Daarmee heeft u het juiste meubel voor de functie en weet u zeker dat het naadloos aansluit bij de andere stijlelementen in uw salon. Zo blijft de sfeer van uw kappersinterieur behouden.