Kappersinterieur

Kappersinterieur

Wat maakt een goed interieur voor uw kapsalon? Als specialist in kapsalon interieur ontwerp en inrichting vertellen wij van Inline hier graag meer over. Een verzorgd ontwerp, kapsalon meubels van goede kwaliteit, maar bovenal iets heel ongrijpbaars: sfeer. De designers van Inline weten er alles van. Het lukt hen keer op keer om een uniek, sfeervol kappersinterieur te ontwerpen. Op maat voor uw wensen, mogelijkheden en budget.

Op zoek naar een droominterieur voor uw salon? Wij maken graag een gratis ontwerp voor u! Uiteraard met de mooiste kappers meubels, zodat u iedere dag plezier in uw werk ervaart.

Het ideale kappersinterieur

In het ideale kappersinterieur vindt u alle plekken die u nodig heeft voor de verschillende onderdelen van een behandeling:

  • Een plek om klanten te ontvangen, een zitje waar ze rustig kunnen wachten.
  • Een ontspannen zone waar het haar gewassen wordt.
  • Een creatief atelier om te kleuren
  • En een verzorgde werkplaats waar geknipt en gestyled wordt.

Dit alles maakt het kapsalon interieur compleet. Als kappersinterieur groothandel kunnen wij het geheel ontwerpen én realiseren.

Kappersinterieur stijlvol

De layout bepaalt de ervaring

De sfeer die een klant in uw kapsalon interieur ervaart, hangt samen met de fysieke en gevoelsbeleving van het bezoek aan de salon. Een logische lay-out van het kappersinterieur is dus een must om de juiste sfeer te vangen.

De klant moet zich de hele tijd prettig en comfortabel voelen, vanaf het moment dat hij of zij de salon binnenstapt tot het afrekenen. Daarom ziet u in veel goede salons een soortgelijke lay-out: knippen en stylen is het meest actieve onderdeel van de behandeling, dat gebeurt vooraan in de salon.

Wassen daarentegen is juist het meest ontspannen en persoonlijke moment, dus wordt het vaak achterin of in een zijruimte gedaan. Hier houden wij rekening mee met het interieur kapsalon ontwerpen. Voor de klant is het prettig als het wassen privé voelt. Om dit duidelijk te maken: als u gewassen wordt, maar het idee heeft dat iedereen die langs het raam loopt u kan zien, is het lastig ontspannen.

Welke kappersmeubels zijn essentieel?

Er zijn verschillende kappersmeubels die niet mogen ontbreken in een kapsalon, zoals kappersstoelen, wasunits, kaptafels en trolleys. Inline heeft een groot assortiment aan kappers meubilair, waardoor u de hele inrichting bij ons kunt samenstellen. Dit heeft als voordeel dat de verschillende producten goed bij elkaar passen en in gelijke stofferingen zijn te bestellen. 

Kappersstoelen

Accessoires

Kappers meubilair: haal alles uit uw kaptafel

Een kaptafel mag natuurlijk niet ontbreken in het interieur. Een kaptafel is een belangrijk onderdeel van de kapsalon meubels omdat het een groot deel van de ruimte in de kapsalon inneemt. U kunt uw kaptafel ideaal gebruiken om het interieur van uw kapsalon op te vrolijken. Als u kiest voor een kaptafel met extra planken, kunt u deze gebruiken om haarproducten op te zetten die uw klanten kunnen aanschaffen. Ook is dit dé plek waar u planten of andere accessoires die uw kapsalon interieur opfleuren, kunt neerzetten.

De kappers trolley is must have voor iedere kapsalon

Een kappers trolley of werkwagen is een echte must have wanneer u kappersmeubilair gaat bestellen. Deze wagen is multifunctioneel en kunt u gebruiken om producten mee te verplaatsen. Daarnaast kunt u de kappers trolley als bijzettafel gebruiken als u aan het knippen bent of als permanente kast voor extra opslagruimte. Kappers trolleys zijn dus een essentieel deel van het kappersmeubilair. Naast hun handige toepassing moeten deze werkwagens, net als de andere kappers meubels, bij de rest van het interieur passen. Daarom kunt u bij onze kapsalon inrichting groothandel, kappers trolleys kopen in grijstinten voor een moderne of industriële uitstraling of in natuurlijke tinten die passen bij een meer klassiek kapsalon interieur.

7 Tips voor het kiezen van een kappersinterieur

#1 De juiste verlichting op de juiste plek

Verlichting in een kapsalon

Net als de lay-out is de verlichting heel bepalend voor de ervaring van uw klant. Het licht moet kloppen met het activiteitsniveau: hoe ontspannener, des te minder fel het licht. Natuurlijk blijft het ook belangrijk dat de stylist altijd voldoende licht heeft om de behandeling goed uit te voeren. Bij het knippen en kleuren moet er dus simpelweg goed en neutraal licht zijn. Maar bij het wassen kunt u de ontspanning stimuleren door zachter sfeerlicht in te zetten of zelfs met schemerlicht te werken. De kleuren en materialen die u kiest voor uw meubels en aankleding kunnen dit effect nog eens versterken. Onze experts kunnen u precies vertellen welke lichtbronnen het meest geschikt zijn voor elke plek in uw kappersinterieur.

#2 De samenhang vinden in uw kapsalon interieur

Samenhang wasunits met kappersstoelen

Met al die verschillende zones is het zaak om de samenhang van uw interieur goed te bewaken. Te veel mixen en matchen kan onrustig ogen en dat doet af aan de sfeer in uw kapsalon. Let dus bij het kiezen van kapsalon meubels en accessoires op de stijl, het materiaal en het kleurgebruik. Zoek zoveel mogelijk overeenkomsten in het lijnenspel en de textuur. Om u hier een handje bij te helpen, biedt Inline veel kappersmeubilair aan in bij elkaar passende series. Daarmee heeft u het juiste meubel voor de functie en weet u zeker dat het naadloos aansluit bij de andere stijlelementen in uw salon. Zo blijft de sfeer van uw kappersinterieur behouden.

#3 Bespreek al uw ideeën voor uw kapsalon interieur met ons

Het ontwerp dat we maken baseren we op uw wensen. Daarom zullen we voordat we voor u aan de slag gaan nauwkeurig bespreken welke ideeën en wensen voor kappers meubels u al in uw hoofd heeft. Want, ten slotte kent u uw klanten en medewerkers het best. Ons team van designers gaat daarna aan de slag met alle ideeën die u heeft in combinatie met onze rijke ervaring in kapsalons inrichten. Denkt u bij uw perfecte kapsalon interieur aan de benodigde kappers meubels, opbergruimte en voorkeuren voor de sfeer? Geef het aan ons door, en dan bedenken wij de rest. Het maken van een ontwerp voor uw perfecte kapsalon interieur doen we dus in nauw overleg, zodat de ideeën in uw hoofd tot leven komen met de realisatie van uw kapsalon.

#4 Bepaal de sfeer van uw salon

Kapsalon sfeervol

Sfeer is dus het toverwoord voor elk kappersinterieur. Maar hoe bepaalt u welke sfeer het beste bij uw salon past? Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden: uw eigen smaak, de ruimte, het budget én natuurlijk de ervaring die u aan uw klanten wilt bieden. Gaat u voor hip en jong? Dan kunt u denken aan felle kleuren en gedurfde vormen. Of wilt u juist een luxe wellness-uitstraling? Laat u dan inspireren door materialen en kleuren uit de natuur. Onze designers helpen u graag om uw visie uit te werken en te vertalen naar een praktisch ontwerp dat optimaal gebruik maakt van de ruimte. Ze bespreken in detail welke sfeer u graag wilt creëren en wat er mogelijk is. Als het ontwerp eenmaal af is, kunt u de nieuwe sfeer in uw salon via Virtual Reality zelf ervaren! Bij dit proces kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring. We weten precies wat werkt en denken graag buiten de gebaande paden. Zo brengen we samen die unieke sfeer in uw salon tot leven!

#5 Kies een kappersinterieur welke past bij uw doelgroep

Haarsalon rozenburg

Als u uw ideale kapsalon interieur zou moeten omschrijven in slechts één woord, wat zou het dan zijn? Door na te denken over hoe u uw kappersinterieur in één woord kunt omschrijven, is het makkelijker om een richting te kiezen voor het design van uw interieur. U kunt bijvoorbeeld denken aan modern, klassiek, old school of vintage. Maar ook aan woorden, zoals ‘zacht’, ‘warm’, ‘stoer’ of ‘industrieel’. Voordat u een keuze maakt, is het ook belangrijk dat u nadenkt over de doelgroep van uw kapsalon. Als u weet dat uw kapsalon een doelgroep aantrekt van bijvoorbeeld vrouwen tussen de 20 en 40, kunt u ervoor kiezen om een kappersinterieur te creëren met een hippe vintage look. Wilt u het algemener houden en een brede doelgroep aanspreken? Kies dan voor een modern minimalistisch design. Heeft u een barbershop en bestaat uw clientèle voornamelijk uit mannen? Dan past een klassieke kappers inrichting perfect bij uw kapsalon. Ook is de doelgroep bepalend wanneer u kappers meubels wilt kopen, denk aan een barbierstoel.

#6 Kies voor modern en minimalistisch

Waar denkt u aan als u aan modern denkt? Er is een grote kans dat uw definitie van modern verschilt van die van andere mensen. Toch is er een aantal dingen dat wel universeel is. Bij een modern kappersinterieur past een strakke inrichting en modern kappersmeubilair zonder al te veel decoratie. Een minimalistisch kappersinterieur is daarnaast ook praktisch en makkelijk te onderhouden. Modern kapsalon interieur ziet er schoon en fris uit, hierdoor spreekt u een brede doelgroep aan. Want wie voelt zich nu niet op zijn gemak in een kappersinterieur met veel ruimte en rust?

#7 Creatief met een natuurlijke sfeer

Wilt u extra creatief omgaan met het interieur van uw kapsalon en bent u gek op een natuurlijke sfeer met veel organische details en materialen? Maak dan een groene oase van uw kapsalon, waarin u gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en steen. Onze klassieke, kwalitatieve wastafels passen daar goed bij. Als uw kapsalon een natuurlijke sfeer heeft, passen vintage of retro kapsalon meubels perfect bij het interieur van uw kapsalon. Als kappersinterieur groothandel leveren wij kappersmeubilair in alle stijlen.

#8 Barber shop interieur

Barber shop interieur

U heeft ze gegarandeerd wel eens gezien; barber shops met een warme, gezellige uitstraling die net uit een western film lijken te komen. De keuze voor dit interieur in kapsalons werd de afgelopen jaren steeds populairder. Wel beperkt dit zich tot barber shops die gespecialiseerd zijn in het knippen en stijlen van mannen haar. Toch kunt u ook het interieur van uw kapsalon die gezellige old-school uitstraling geven van toen. Dit kunt u doen door te kiezen voor klassieke vintage kappersstoelen met gouden elementen. U zou het niet geloven, maar die klassieke kapsalon meubels worden nieuw gemaakt! In plaats van verlichting met wit licht, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van warmer licht. Let wel op: vaak is het knippen van klanten makkelijker in witter licht. Wilt u toch een old-school interieur voor uw kapsalon? Overleg uw wensen met ons en we gaan voor u aan de slag.

Doe inspiratie op bij dé kappersinterieur groothandel

Er zijn vele richtingen die u op kunt gaan als u gaat voor een nieuw interieur voor uw kapsalon. Als u op zoek bent naar meer inspiratie, kunt u dit doen bij Inline, de kappersinterieur groothandel. Hier kunt u een uitgebreid assortiment vinden met allerlei kappers meubilair voor in uw kappersinterieur. Bij Inline doet u gegarandeerd inspiratie op voor uw design. Maak een selectie met de producten die u graag terug wilt zien in uw kapsalon en geef deze selectie aan ons door. Wij gaan dan aan de slag met het ontwerpen van uw nieuwe interieur en kijken welke items nog meer niet mogen ontbreken. Bent u benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor uw kapsalon interieur? Neem dan snel contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend inspiratie opdoen

Voelt u het al kriebelen? Bij onze Projecten ziet u inspirerende voorbeelden van recente kappersinterieurs die Inline heeft mogen verzorgen. Ziet u het liever met eigen ogen? Kom dan gerust eens vrijblijvend inspiratie opdoen. In onze showroom van wel 1000m2 kunt u al onze producten zien, voelen en zelf uittesten. We kijken uit naar uw bezoek!

Persoonlijk advies

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij geven altijd vrijblijvend een persoonlijk advies op maat.

U bent van harte welkom

U bent altijd welkom in onze showroom in Driebruggen. Als u een afspraak maakt, staat de koffie klaar!